En İyi Sucuk Özgül Gurme ile Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Etli, kıymalı veya pastırmalı, ülkemizin pek sevilen geleneksel lezzeti kuru fasulye ile sucuğun en lezzetlisi Özgül sucuğun bir araya geldiği bu eşsiz lezzete ortak olun.
İşte, enfes güveçte sucuklu kuru fasulye tarifimiz. Dilerseniz, sucuklu kuru fasulyenizi tencerede de pişirebilirsiniz.
Malzemeler:
1 diş sarımsak
-
Bir gece önceden ısladığınız fasulyeyi, 5-6 bardak su ile haşlayın.
-
Küp küp kesilmiş soğanlarınızı pembeleşinceye kadar tereyağı ile güveçte kavurun.
-
Sarımsağı dilerseniz dilimleyerek dilerseniz rendeleyerek soğanlara ekleyin.
-
Rendelediğiniz domatesleri, biber ve domates salçasını kavrulan soğanlara ekleyin.
-
Elde ettiğiniz karışıma 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.
-
Haşlanan fasulyeleri ilave edin ve 2 su bardağı kaynar su ekleyin.
-
Sucukları doğrayıp kaynayan yemeğe ilave edin.
-
Güvecin kapağını kapatın ve yaklaşık 30 dakika kısık ateşte yemeğinizi pişirin.
1960 yılından beri dededen toruna lezzetin adresi Özgül, afiyetler diler.