Meşhur Özgül Sucuk ile Sucuklu Güveç Tarifi
İşte parmak ısırtan lezzetiyle sucuklu güveç tarifimiz:
Malzemeler:
1 adet Özgül Dana Kangal Sucuk
3 adet Charleston biberi
2 adet domates
Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
-
Güveç kaselerini ayçiçek yağı ile hafifçe yağlayın.
-
Özgül dana kangal sucuğu yarım halka şeklindeki kalın dilimler halinde doğrayın.
-
Domateslerin kabuğunu soyarak, küp küp doğrayın.
-
Biberleri ince ince doğrayın.
-
Güveç kaselerine önce sucuk dilimlerini, ardından biberleri ve domatesleri yerleştirin.
-
Önceden ısıttığınız 180 derece fırına güveç kaselerini yerleştirin.
-
Sucuklar yumuşadığında kaselerin üzerine rendelenmiş kaşar dilimlerini serpiştirerek tekrar fırına verin.
-
Kaşar peynirleri eriyip kızarınca güveç kaselerini fırından alın ve sıcak sıcak servis edin.
1960 yılından beri dededen toruna lezzetin adresi Özgül, afiyetler diler!