Meşhur Özgül Sucuk ile Sucuklu Yumurta Tarifi

Malzemeler:
100 gram Özgül Sucuk
2 yumurta
¼ çay kaşığı tuz
-
Kişi sayısına göre artırıp azaltabileceğiniz oranda Özgül sucuğu ince ince dilimleyin.
-
Ocağa aldığınız yanmaz yapışmaz tabanlı tavaya sucuk dilimlerini yerleştirin.
-
Enfes Özgül sucuk dilimleri yağını salıncaya dek, sucukları arada ters çevirerek orta ateşte pişirin.
-
Kişi sayısına göre artırabileceğiniz miktarda yumurtayı, sarısını dağıtmayacak şekilde sucuk dilimlerinin arasını kırın. Yumurtanın beyazını aralara dağıtarak kısık ateşte pişmesini bekleyin.
-
Sahanda sucuklu yumurtanızı sıcak sıcak sevdiklerinizle paylaşın!
Pişirme önerisi: Dilerseniz, sucuklu yumurtanızın lezzetine lezzet katmak için az miktarda tereyağı da kullanabilirsiniz. Bakır bir sahan kullanıyorsanız, yağ kullanmayı unutmayın.
1960 yılından beri dededen toruna lezzetin adresi Özgül, afiyetler diler!