Özgül Meşhur Pastırma ile Pastırmalı Börek Tarifi
Hafta sonu kahvaltılarının, şen şakrak ev toplanmalarının hızlı ve enfes tarifi pastırmalı böreği, Özgül meşhur pastırma ile denediniz mi?
İşte, özenle seçilmiş az yağlı dana etlerinin tuzlanarak doğal ortamlarda kurutulması ve enfes çemen lezzeti ile harmanlanması ile elde edilen Özgül Sırt Pastırma ile pratik pastırmalı börek tarifimiz:
Malzemeler:
2 adet yufka
Dil peyniri
Özgül Sırt Pastırma
Kızartmalık sıvı yağ
1.Yufkalarınızı serin ve üçken şeklindeki dört eşit parçaya bölün.
2. Dilimlerin geniş tarafına dilediğiniz miktarda peynir ve pastırma yerleştirerek yufka dilimlerinizi sarın.
3. Sıvı yağı tavada kızıncaya kadar ısıtın ve börekleri ters yüz ederek, her iki yüzünü de kızartın.
4. Leziz pastırmalı böreğiniz servise hazır bile!
Pişirme önerisi: Dilerseniz, malzemelerinize incecik doğranmış domates dilimleri de ilave ederek pastırmalı böreğinizin lezzetine lezzet katabilirsiniz.
1960 yılından beri dededen toruna lezzetin adresi Özgül, afiyetler diler.