Salamlı ve Sucuklu Enfes Pizza Tarifi
Evde yapılan pizzanın lezzeti bir başkadır. Ev yapımı pizzanın lezzet sırrı ise kullanılan malzemenin kalitesinde gizlidir.
İşte meşhur Özgül sucuk ve salam ile enfes ev yapımı pizza tarifimiz:
Malzemeler:
Pizza Hamuru için
1 su bardağı ılık süt
4 su bardağı un
½ su bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Pizza malzemesi için
300 gr. Özgül Sucuk
150 gr. Özgül Macar Salam
Rendelenmiş kaşar peyniri
Beyaz peynir
Domates
Yeşil biber
Tercihe göre konserve mısır ve zeytin
Hamur üzerine sürülecek sos için
½ yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kekik
-
1 su bardağı ılık süt, kuru maya ve toz şekeri karıştırarak 5 dakika bekletin.
-
Mayanın üzerine sıvı yağ, tuz ve unu yavaş yavaş ekleyin.
-
Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurun.
-
Yarım saat dinlenmeye bırakın.
-
Sos malzemelerini bir kaba koyarak iyice karıştırın.
-
Hamuru fırın tepsisi üzerine yerleştirdiğiniz yağlı kağıt üzerine alın ve ellerinizle kenarlara doğru genişletin.
-
Hamurun üzerine hazırladığınız sos karışımını sürün
-
Küçük küçük dilinlenmiş salam, sucuk, domates, beyaz peynir, isteğe göre mısır ve zeytinleri hamurun üzerine yerleştirin.
-
Kaşar peyniri rendesini malzemelerin üzerine serpiştirin.
-
180 dereceye ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika pişirin ve dilimleyerek servis edin.
Pişirme önerisi: Dilerseniz, Özgül Jambon ve Özgül sosis ile pizza malzemelerinizi çeşitlendirebilirsiniz.
1960 yılından beri dededen toruna lezzetin adresi Özgül, afiyetler diler!